Historien

Historien bag TK Promotion

Det var lidt af en tilfældighed, at Kasper Holgersen kom i gang med at bokse. Hans fætter var begyndt at dyrke sporten og han syntes det ville være en god idé, hvis Kasper tog med og lige så, hvad det var for noget.

Kasper blev meget hurtigt grebet, både af den hårde træning og det gode kammeratskab, som fulgte med, og ret hurtigt viste der sig også at være talent i den unge mand fra Tim, en lille by tæt på Ringkøbing i det vestlige af landet. Faktisk så meget talent, at det kulminerede med et Danmarksmesterskab for juniorer i weltervægt i 2000.

En ellers lovende karriere fik dog en brat afslutning, inden den rigtigt var kommet i gang; Kasper fik konstateret et en blodsygdom, som betød, at han måtte have fjernet milten. Dette førte i første omgang til en ufrivillig pause fra boksesporten på to år og siden et definitivt stop som aktiv udøver.

Han var dog langt fra færdig med sporten, som virkelig havde fået et tag i den nu unge mand, så da han blev kontaktet af Struer Amatør Bokseklub indledte han en trænerkarriere, som efter seks år i Limfjordsbyen førte videre til Aarhus, hvor han trænede unge talenter i tre sæsoner. Samtidig begyndte Kasper nu også at træne nogle af de professionelle atleter fra blandt andet Sauerland og Mogens Palles stald.

Det var i trænertiden i Struer, at Kasper mødte Thomas Madsen og den nu verdensberømte danske bokser Dina Thorslund, som han begge trænede. Kasper og Thomas fandt ret hurtigt ud af, at de langt hen ad vejen havde samme syn på sporten. Samtidig delte de en opfattelse af, at nogle boksepromotorer ikke altid havde deres bokseres interesser som det primære, og da stævneaktiviteten i Danmark generelt var faldende på det tidspunkt, så de to en mulighed for at gøre tingene selv – på deres måde, hvor den enkelte bokser blev tilgodeset, ikke blot sportsligt, men også menneskeligt.

Thomas og Kasper fik lavet en aftale en aftale med Ekstra Bladet, som begyndte at sende live fra deres stævner, og da EB senere trak sig ud, kom TV2 og sendte live fra de store stævner, mens de mindre events blev streamet på nettet.

Hele vejen igennem har det været grundlæggende vigtigt for Kasper Holgersen at udvikle boksningen i Danmark og bringe sporten tilbage til den popularitet, som den oplevede især i 70´erne og 80´erne. I disse år sker der en opblomstring af unge boksetalenter og sammen med allerede etablerede professionelle stjerner ser fremtiden lys ud for dansk boksning – og TK Promotion.